fredag 27 juni 2008

Människan och hans hustru

Såväl DN som Aftonbladet rapporterar från Kristdemokraternas riksting. Där har Göran Hägglund hävdat att de är det enda parti som verkligen försvarar familjen. Jojo. Som Aftonbladet påpekar är det den heterosexuella kärnfamiljen som åsyftas - såklart. Kd är ju det enda parti som fortfarande motsätter sig samkönade äktenskap, men tack vare sitt inflytande i den borgerliga regeringen (där nog många i tysthet håller med Kd) så lyckas man förhala en lagstiftning som till och med det annars så ärkekonservativa Norge har infört.

Är det kristet att vilja vrida klockan tillbaka? Man kan ju tänka sig att det borde vara tvärtom. Kd har flaggat för att man vill återinföra sambeskattningen, den som inte avskaffades helt i Sverige förrän 1987. Och nu ska vi ha gissningstävling: Vad tror ni att sambeskattning leder till, och varför är den avskaffad i Sverige? Äsch, jag ska inte förolämpa er intelligens. Om Kd vill ha tillbaka sambeskattningen så är svaret givet. Tänk vårdnadsbidrag. Tänk "käringarna tillbaka till spisen".

Om den kristdemokratiska analysen av väljarkårens sympatier i förstone kan tyckas förbluffande grund (vill de verkligen inte ha fler väljare?!) så är ändå förklaringen enkel: den är värdegrund, kristet värdegrund. Det finns ingen makt som inte utgår från Gud, som den gode Paulus skriver. Vad Gud tycker om bögar är lätt att läsa sig till. Och kvinnorna ska hålla snattran i församlingen. Så enkelt är det: med Paulus som rättesnöre och Bibeln som värdegrund ska Sverige återföras till, tja...50-talet? På den tiden visste både kvinnor och bögar sin plats. Och barn kom till världen på ett naturligt sätt vare sig kvinnan ville det eller inte. Det var en härlig tid för människan. Han har det inte lika bra nuförtiden, men rösta på Göran så ska det nog bli ordning på torpet, med Guds hjälp.

Inga kommentarer: