tisdag 20 oktober 2009
Här kommer den svenska dumhögern
Johan Wennström är välgörande kritisk mot Sarah Palin et al. i dagens SvD. Men han borde fundera ett tag på vilka vulgärkonservativa klyschor Rasande Roland kom med i går, tycker jag. I sin iver att försöka trumfa igenom gammalmodiga värderingar om avhållsamhet före äktenskapet etc. glömmer han att det knappast är RFSU:s fel att skolans sexualundervisning är i bästa fall bristfällig, i sämsta fall icke-existerande. Han vill också hellre rita om landskapet än kartan så att ungdomar som inte gör som han tycker att de borde ska undandras undervisning om exempelvis preventivmedel. Nu får han det att låta som om RFSU bedriver ett krypskytte mot en hel generation i akt och mening att få den att ägna sig åt ohämmat analsex med mera. Man tar sig för pannan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
hur gammal är wennström? för vid sidan av att han faktiskt ser ut att precis ha fyllt sexton har han bara nått en tonårings svartvita insiktsnivå. jag blir i princip rasande varje gång jag ser hans nuna i tryck.
Jag hörde på radions Filosofiska rummet att vi tydligen befinner oss i en postsekulär period. Det är slut med förnuft och rationalitet och dags för religionernas comeback.
Jag blir så matt...
Det är helt klart att religiösa vädrar morgonluft.
Faktum är ju att han inte bara framställer det som att RFSU "bedriver ett krypskytte mot en hel generation i akt och mening att få den att ägna sig åt ohämmat analsex", utan som att de faktiskt instruerar ungdomarna i praktisk övning i den faktiska aktiviteten på plats ("Vet föräldrar om att skolbarn tränas i tekniker för analsex i klassrummet?").
Ulla W, det går faktiskt utmärkt att kombinera religiositet och intelligens och samhällelig insikt. Emancipationen är ingenting som pågått bara utanför kyrkorna utan har ständigt, i alla tider, funnits inom kyrkorna och sprängt upp nya möjligheter. En svart-vit verklighetsbeskrivning av religion tjänar bara fundamentalisterna på.
Maja, jag är övertygad om att en religiösa tro för många innebär både glädje och trygghet. Det vill jag inte förmena dem, men jag motsätter mig inblandning av religiösa dogmer och levnadsregler i offentlig förvaltning, lagar, förordningar och i styrandet av ett land.
Det är ju bra om religionerna utvecklas men jag vill inte låta en präst, rabbin eller imam bestämma hur jag ska uppträda, äta, klä mig eller vem jag ska leva med och under vilka former.
Skicka en kommentar