lördag 30 augusti 2008

TimbromyalgiÄr det någon som på allvar tror att John McCain har valt Sarah Palin för hennes omfattande kunskaper om amerikansk politik? Många tänker sig att han vill fiska röster hos besvikna Hillary-röstare och annat kjoltyg. Men anledningen är inte att han vill ha en motbild till sin image som silverrygg - han vill förstärka den. Genom att synas bredvid den här vårpigga abortmotståndaren och homoäktenskaps-fördömaren kommer han att framstå som viril. Jag är inte bara en gammal gubbstrutt, jag är Man, och se här: en perfekt bild av den genomvita, heterosexuella familjelyckan i frihetens land. Och se här: en kvinna som lägger sitt öde i Guds händer. Det måste alltså vara Hans vilja att det blir så här. (Skulle Han tappa kontrollen över läget kan ändå Sarah försvara sig själv, eftersom hon är med i National Rifle Association.)

Obama kommer att förlora. Han ser för kvinnlig ut, vilket min medbloggare Kukjävel har konstaterat under Presidentens val (jag har lånat bilden av honom).

Socialdemokraterna har nu tagit ett litet steg i riktningen mot en delad föräldraförsäkring: man vill "på sikt" att den ska delas lika. Men som en början föreslår Ylva Johansson och Stefan Lövén att två tredjedelar ska delas lika och en tredjedel ska kunna disponeras fritt. S-kongressen 2005 sa nej till delad föräldraförsäkring, vi får väl se hur pigga de är på att backa in i framtiden, ens i blygsam skala. Jag tror att Ylva och Stefan skulle vara chanslösa som parhästar i en amerikansk presidentvalskampanj; hur försiktiga de än kan framstå här vore de rena kommunisthotet i USA.

Lotta Fogde har skrivit bra om Jan Björklunds statistik-judo i DN i dag. "När politiker ska framträda eller uttala sig om något brukar det från journalisthåll framhållas hur oerhört centralt det är att politikernas budskap utsätts för journalistisk granskning, så de inte kan slå blå dunster i ögonen på allmänheten." Journalister är inte så bra på faktaresearch alla gånger, nä. Sicken nyhet. Storbläckfisken Timbro och Svenska Näringsliv med tolv miljarder i kassan brukar bombardera dem med allehanda vilseledande rapporter från "oberoende" institut. Och ofta skriver de just det som de är tillsagda.

Det riktigt jävliga med Björklunds alarmistiska lögner och annan timbromyalgi som lägger sig som en dyster hinna över vår verklighet är att de verkliga problemen skyms. Rubriker som Småbarnsföräldrar är stressade, Barn går för länge på dagis eller Svenska skolan är en katastrof drar uppmärksamheten bort från de föräldrar som verkligen skulle behöva hjälp, från de få barn som verkligen har för långa dagar på förskolan och från de barn som har stora svårigheter i skolan.

"I [Timbros] nätverk av personer återfinns praktiskt taget alla ledande moderater, många folkpartister, en växande skara av kds-are och några från den senaste generationen centerpartister." Så säger SAF-strategen Sture Eskilsson om vilka som sitter på den förgyllda ljugarbänken, detta enligt Dan Josefsson i Så ska de skapa ett Sverige för de rika. Artikeln skrevs i november 2006, och man kan väl konstatera att de redan hunnit en bra bit på väg.

Inga kommentarer: