tisdag 16 december 2008

Ska det vara så svårt att förstå?

Ja, tydligen. SvD:s Maria Abrahamsson är förvisso inget universalgeni, man att missförstå Håkan Boströms ledare i DN så till den milda grad måste vara något slags rekord. Abrahamsson skriver att "DN:s sexbrottsledare saknar en komponent - offret" och frågar sig: "För att några sexförbrytare ska kunna återanpassas måste vi acceptera att fler oskyldiga - i detta fall framför allt kvinnor och barn - utsätts för brott?"

Men Boström skriver så här: "Saken blir naturligtvis inte bättre av att den framväxande skampålsjournalistiken kraftigt riskerar att försvåra för sexualbrottslingar att återanpassa sig till samhället - och i förlängningen därmed riskerar att öka antalet sexualbrott!"

Vi tar det en gång till: de riskerar att återfalla och därmed öka antalet sexualbrott. Om det inte var tydligt nog så tar jag det ännu en gång: Boström anser alltså att fler kan komma att drabbas av sexualbrott om de ställs vid skampålen. Jag vet inte vad det är i det här som Åsikts-terminator Abrahamsson inte klykar.

Inga kommentarer: