fredag 19 december 2008

Artikeln som försvann

På Dagens webbplats kan man läsa följande ingress efter rubriken Politisk strid om barnens bästa: "Alla vill ha mer tid med barnen. Men skillnaden mellan de politiska blocken är tydligare än på länge. Forskaren Jörgen Larsson och några kolleger lyfter fram ett eget förslag, om kortare arbetstid."

Ja, det låter ju intressant. Men när man klickar vidare så syns inte röken av någon Jörgen Larsson, däremot får Veronica Palm, familjepolitisk talesperson för socialdemokraterna uttala sig, liksom Anders Sellström, ordförande i kristdemokraternas familjepolitiska utvecklingsgrupp. Den senare passar på att upprepa Göran Skyttes gamla lögn, apropå en möjlig blocköverskridande familjepolitik: "Men för att det ska ske krävs att oppositionen får klart för sig familjens betydelse. Och hur det ska gå med ett vänsterpartiet [sic!] som proklamerat död åt familjen undrar jag."

Men alltså: inte ett spår av Larsson et al.. Dagen tänker väl att man får googla själv om man nu prompt måste läsa en artikel som sågar vårdnadsbidraget jäms med fotknölarna.

Vänsterpartiets syn på barns situation och hur man kan förbättra den hittar ni här, förresten. Läs och jämför med miljöpartiets barntidsförslag och Feministiskt initiativs syn på saken. FI vill ha sex timmars arbetstid för alla och en individualiserad föräldraförsäkring - även för regnbågsfamiljer eller andra familjebildningar som inte är den av borgarna så omhuldade kärnfamiljen.

Det var ju ett riktigt bra drag av Dagen att tvinga folk att googla - tack så mycket!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Vi ber om ursäkt, men artikeln om Jörgen föll bort på webben. Den fanns, men var inte kopplad till huvudartikeln som du kom till.
Det är nu fixat.
Tack för att du uppmärksammade det!

mvh
Emanuel Karlsten
redaktör Dagen.se