torsdag 30 oktober 2008

Har Per Gudmundson släppt slipstvånget?

Per Gudmundson i SvD förolämpar Josefin Brink för att hon deltar i Ulrika Dahls och Del LaGrace Volcanos Femmes of Power: Exploding Queer Femininities (Serpent’s Tail Press, 2008). Gudmundson förstår liksom inte skillnaden mellan femme-positionen och sexarbetarpositionen. Det får mig inte precis att ligga på golvet och kippa efter andan av förvåning. Men han skriver att boken inte är "jobbsäker", så han har tydligen njutit av den ändå, på sitt lilla sätt. Frågan är vad han han har släppt taget om på sistone. Inte sin trångsynthet, i alla fall.

Det är lätt att kritisera politiker för gamla synder. Josefin Brink var strippa en gång i sin ungdom. Jag ser det inte som en synd, men hon har tagit avstånd från det. Bildt, Reinfeldt och Borg har också ett förflutet som de inte så gärna vill kännas vid. Skillnaden mot Brink är att de är exakt likadana i dag, se bara på videoklippen från Skick.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker det hade varit toppen om Borg hållit sitt löfte att inte göra ett jota om han blev statsminister. Fast nu blev han ju "bara" finansminister, men han tycks ju vara den som styr.
Ulla