onsdag 17 september 2008

Bidragstagare möter miljardär

Ja, här hälsas några långvarigt arbetslösa bidragberoende välkomna till Storkyrkan av miljardären och domprosten Åke Bonnier. I bakgrunden står visst nån skolgosse och tjurar. Han vill inte gå i kyrkan. Dumma den! Men han måste, för så är det bestämt. En gång om året ska Sveriges folkrepresentation nämligen leka att den 1) tror på Herren Jesus och 2) tycker att familjen Bernadotte fyller en funktion i en demokrati. Men det är väl bra med mångfald, att även en familj från en hederskultur där pappan bestämmer över vem döttrarna ska få gifta sig med får vara med. Alla i regeringen är glada och myser åt den rike prästens ord "Sök först Guds rike så ska ni få allt det andra också". Han hade ju i och för sig allt det andra innan han sökte Guds rike, men nu ska vi inte vara petiga.
Hans predikan gav trots allt en andlig dimension till borgarnas roffarpolitik, och den är dem väl unt. Heders!

2 kommentarer:

hapax sa...

Nu när kyrkan är privatiserad borde man väl kunna privatisera kungahuset också. De borde lätt kunna dra in sina omkostnader genom att fakturera för handskakningar och bandklippningar. Anders Borg måste väl vara lite frestad av en sådan besparing. Och sen kunde man privatisera försvaret också i nästa steg. Alla samhällsnyttiga och konkurrenskraftiga verksamheter borde ju tjäna på att få konkurrera på en fri marknad. Så kunde alla få välja om de vill bli försvarade av svenska försvaret eller norska försvaret eller om man vill lägga pengarna på något annat. Salt lakrits, till exempel. Jag tar salt lakrits.

Niklas sa...

Om kungahuset: bra idé! Men en avknoppning får inte ske - det ska vara en offentlig upphandling där alla kan lägga bud. Ryssland eller något annat land som vill putsa upp sin image skulle kanske nappa.

När det gäller försvaret tycker jag fortfarande att Mogens Glistrups idé var lysande. Man ersätter hela försvaret med en telefonsvarare som säger: "Vi ger oss!"