onsdag 3 juni 2009

Folkpartiets barmhärtige samarier Utbult är abortmotståndare

"Jag är kristen, och mina kristna grundvärden är det som är min ledstjärna i livet", säger Roland Utbult (Fp) i sin reklamfilm inför EU-valet. "Man skulle kunna sammanfatta det här i Jesu liknelse om den barmhärtige samariern", fortsätter Utbult, och det är ingen slump att han väljer den nya bibelöversättningens samarier. Roland är nämligen en modern människa - och han vill inte framstå som en skrymtare genom att likna sig vid den barmhärtige samariten. Samtidigt vill han passa på att ge en känga åt den obarmhärtige sybariten, den som inte har förstått att sex "inte bara är njutning". Faktum är att ju att sex kan leda till graviditeter och därmed aborter. Därför bör vi få våra unga att besinna sig. Det här ligger i linje med påvens inställning att rätt sätt att bekämpa aids är att motverka knulleriet i folkdjupen.

Roland är med i Facebook-gruppen "Ja till livet" som är emot aborter, enligt en debattartikel av Gudrun Schyman i Aftonbladet i dag. (Jag försökte kolla, men FB krånglar just nu.) "Utbults kristna konservatism dödar kvinnor", skriver Schyman: 75 000 kvinnor dör varje år på grund av abortförbud. I Europa har vi länder som Polen, Irland, Malta och Litauen där det är svårt eller förbjudet att göra abort. Politiker där skulle naturligtvis välkomna ännu en abortmotståndare i EU.

Jag tycker att vi kan skicka Utbult till Litauen, där han kan få arbeta ideellt med de unga kvinnor han säger sig värna om. Men aborträtten måste värnas inom hela EU, så skicka Schyman till Bryssel!

(Uppdatering 16:10. Jo, Roland Utbult är fortfarande med i Facebookgruppen.)

3 kommentarer:

Mattlo Utbult sa...

Uhu, kalla honom inte Utbult, det förfular namnet :(

Niklas sa...

Jag beklagar. Själv har jag en namne, en "Niklas Hellgren" som är Kristdemokrat.

Bengt Held sa...

Hej Niklas (och andra politiskt intresserade)

Jag kan tipsa om att jag startat en ny blogg "Helds HBT-nyheter" där jag bl.a. granskar partier och kandidater inför EU-valet. Bloggen är inte partipolitisk men kd och sd är de partiet i Sverige som oftast får kritik är eftersom de har sämst HBT-politik.

www.bengtheld.blogspot.com

Mvh

Bengt Held