torsdag 8 januari 2009

Bevisa att du är bög!

Den homosexuelle yngling som vill slippa göra sin militärtjänst i Turkiet tvingas "bevisa" att han är bög. Armén tillåter inte homosexuella, men vill å andra sidan inte att folk ska smita undan värnplikten. Alltså utsätts bögar för förnedrande undersökningar, långa förhör och i värsta fall måste de producera bildbevis. Om detta skriver tidskriften Re:publik service i sitt senaste nummer. Hittar ni inte tidskriften (som även innehåller ett skrämmande reportage om diskriminering av flyktingar i ett bostadshus i Stockholm, där "svenskarna" har egna portkoder och egen tvättstuga) så kan ni läsa Human Rights Watchs rapport om situationen för HBT-personer i Turkiet, "We Need a Law for Liberation" här.

2 kommentarer:

Martina Montelius sa...

Jag hittade Re:publik service på Pressbyrån i Vällingby, oerhört nog. En händelse som ytterligare stärker min redan högoktaniga kärlek till Vällingby.

Karin sa...

Det är en bra tidskrift, snygg och viktig. Gillar att de blandar stora och små perspektiv. Lite skrämmande är ju namnbytet, finns att läsa om på deras sida på internet.