lördag 22 december 2007

Bocken som trädgårdsmästare

2007 inleddes med nyheten att E-type valts in i Skönhetsrådet och avslutades med nyheten om en som Stael i Kulturrådet - där Mats Svegfors blir ny ordförande. Kan man annat än skratta åt eländet? Ja, tyvärr. Men jag skrattar fortfarande åt Stegö-Chilos nesliga uttåg, och det var i oktober 2006. Ett annat tyvärr är att DN Kultur ännu inte har någon länk till Maria Küchens briljanta artikel om utnämningen i dag, under rubriken "Sätt stopp för vansinniga utnämningar" (ska länka till den när den kommer).

Men Stael kanske får det tufft, för det är "...[inte] lättare att vara man i näringslivet, där är det lika svårt för alla. Kanske finns det fler män som är villiga att ta den skit man får för att hänga kvar i toppen, men det är inte alltid så positivt", som han sa i Aftonbladet Kvinna om "Det bästa med att vara man" för några år sen. Halledudane.

Nu väntar vi bara på att Bingo Rimér ska bli ny JämO.

P.S. E-type lämnade Skönhetsrådet den 24/10: "Jag har haft musiken som mål hela livet, jag kan inte tacka nej till en världsturné för 400 kronor i månaden, säger Martin Eriksson till DN.se." Nej, en världsturné för 400 pix i månaden smäller förstås högre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om Herr Statsministern och hans borg vill vabba lite kan jag tänka mig att hoppa in och ta tag i utnämningsrätten. Alla som vill blir något kan höra av sig, allt löser sig, ska bara privatisera kungen först!